Friday, 30 November 2012

Sibu 'olive' or buah dabai or kembayau

aritu partner cek im pi sibu...ade keje kat sana, pastu cek im pon pesan la belikan apa2 yg best kat sibu tu....3 days lepas partner dia balik & bawak buah dabai...buahnye kecik jer..besar sikit dari kurma..biji nye besar, isinye sikit jew...nak mkn, rendam dlm air panas pastu letak garam sikit...rasa dia lemak2...mak suka nokkkk....

ekceli mak penah la rasa buah dabai ni sbb 2 kali dah mak gi sibu..almaklum lah dulu mak bercinte dgn sarawakian..ahaks...orang sarawak ade yg masukkan dalm nasik goreng...not bad jugak rasanye...

buah ni mostly boleh dapat kat area sibu ..sebab masa we all holiday kat kuching payah nak jumpe buah ni...some of the people panggil ni sibu olive ...

semalam mak abiskan buah nih sensorang...buah ni bila dah beli kena makan cepat..takut masuk angin..nt jadik keras & x sedap...



iman tanak buah ni..berapa kali ai try suap dia...haremmmmm dia nak bukak molot...sama jer dgn durian..pon x suke...cium bau jer dah paling muke...alahai....anak org perak tapi xmo mkn doyan...hmmmmmmm......

No comments:

Post a Comment

yg rajin mengomen