so kene la guna 2 piyuk yg berbeza..sebab? iman still x makan garam...
ni iman zareef punye |
ni abah dgn mummy punye |
mumule mummy tumis bawang merah & putih dgn olive oil dlm piyuk iman...tunggu sampai naek bau wangi then masukkan air...nk lagi lazat, boleh ganti air dgn stock ayam
bile dh didih, masukkan udang yg dah cincang2..iman dah lepas makan udang..alhamdulillah takde allergy pon..
then masukkan baby pasta...bile agak2 dh kembang, masukkan siew pak choy yg dah dipotong halus2...siap dah...senang ajer..
untuk abah & mummy, kene la modified kan...mummy buh sup bunjut adabi dlm sup pasta kitorang sblm masukkan udang tu...
lps masuk udang, masukkan macaroni..tgu sampai nk dekat kembang, mummy masukkan gaijor cap ayam A1...gaijor nih dibuat dr isik ayam & ader sayo2 dlm tu..sedap...
bile dh didih baru masukkan siew pak choy & black pepper + garam...siap!
mummy tanye abah iman...'sedap tak?'
abah iman cakap..'boleh'
apa yg boleh pon taktau lar...x menjawab soalan betoi laaa...kompius mummy...hmmmmmm
No comments:
Post a Comment
yg rajin mengomen